Видео што го расплаче светот: Еве како изгледа поларна мечка што гладува

Видео што го расплаче светот: Еве како изгледа поларна мечка што гладува

Ова е како изгледа гладна поларна мечка. Слаби мускули, атрофирани од продолжен глад, едвај ја држат. Болно се влече кон напуштениот риболов камп и кантите за ѓубре за да најде јадење - но внатре има само парче пена од седиштето на моторните возила.

Што можеме да направиме? Она што го направивме беше да ги снимиме нашите солзи знаејќи дека овие снимки ќе помогнат да се поврзе глобалната публика со најголемото прашање со кое се соочуваме како вид денес. Точно е дека не знаеме што предизвикало ова животно да гладува, но ние сме сигурни дека ако не ги спречиме емисиите на јаглерод, морскиот мраз ќе продолжи да исчезнува и многу повеќе мечки ќе гладуваат. Со овие слики, сакаме да го разбудиме светот за неминовноста на климатските промени и како тоа ќе влијае врз дивиот свет и луѓето во наредните децении. За решенија за тоа како секој може да направи позитивно влијание врз оваа планета.

Споделување со вашите пријатели: