Слаба видливост и магла: Верижен судар во Абу Даби (ВИДЕО)

Слаба видливост и магла: Верижен судар во Абу Даби (ВИДЕО)
Поради слабата видливост утрово во Абу Даби се случи верижен судар.

Како последица на истиот, 22 луѓе се повредени, а уништени се околу 50-тина автомобили.

Според првичното соопштение од полицијата, двајца од повредените се со потешки повреди, а како причини покрај слабата видливост и маглата, се истакнуваат невнимателноста на возачите и неприлагоденоста на брзината.

 

Споделување со вашите пријатели: