Смартфон LG G8 има вибрирачки OLED екран со функција на звучник

Смартфон LG G8 има вибрирачки OLED екран со функција на звучник

LG продолжува да открива некои детали за својот смартфон G8, а сега се појави еден многу интересен.

Смартфон користи  Crystal Sound OLED технологија која LG ја искористи за некои свои ТВ уреди, што значи дека целиот екран ќе вибрира и ќе има функција на звучник. Овие вести се потврда дека  G8 ќе биде првиот flagship од серијата на смартфони G  кој нема да користи  LCD екран.

Уредот и понатаму ќе има звучник во долниот дел за случаи кога е потребна поголема гласност, како што е користењето спикерфон.

Од LG велат дека овој звучник може да се комбинира со горниот дел на екранот за двоканален звук. Се враќа и quad DAC технологијата, што значи дека уредот ќе има и влез за слушалки, како и функција Boombox Speaker која произведува одличен звук кога смартфонот ќе се стави на маса.

LG веќе потврди дека G8 ќе има и 3D камера, а гласните говори ќе бидат во понуда и опционен друг екран како додаток. Смартфонот ќе биде претставен на Конгресот Мобајл Ворлд овој месец.

Споделување со вашите пријатели: