ГАЛЕРИЈА: Ветер во крила на Стенковец

ГАЛЕРИЈА: Ветер во крила на Стенковец
Деца и родители, вљубеници во летала и луѓе кои прв пат доаѓаат на спортскиот аеродром Стенковец крај Скопје, неколку часа се дружеа со пилоти, параглајдеристи, падобранци и воздухопловци кои им кажуваа за убавините на летањето и скокањето со падобран. Ветерот не беше пречка за голема посетеност и многумина ја искористија можноста од блиску да ги видат и допрат авионите, да ги чујат искуствата на професионалците и да откријат по некоја тајна за лебдењето под облаци.

Фото: Борис Грданоски

 

Споделување со вашите пријатели: