На Гинекологија се роди најголемото бебе, тешко 5.700 гр

На Гинекологија се роди најголемото бебе, тешко 5.700 гр
Минатиот месец на Клиниката за гинекологија со спонтано породување се роди најголемото бебе родено во државата, момче тешко 5.700 грама, а долго 55 сантиметри.

Како што инфомираат од клиниката, ова е второ бебе во семејството, испишано е од болница во добра општа состојба.

Споделување со вашите пријатели: