Deskoska: Të gjithë politikanët të ndihmojnë të sigurohet shumicë për Ligjin e prokurorisë publike
Të gjithë politikanët në periudhën e ardhshme ta ndihmojnë procesin e negociatave për sigurim të shumicës prej dy të tretave për Ligjin e prokurorisë publike i cili është i rëndësishëm për proceset eurointegruese të shtetit tonë, ka apeluar sot ministrja e Drejtësisë Renata Deskoska. Potencoi se nuk mund të tregojë  se ishin të suksesshme  bisedat e djeshme me grupet e deputetëve në Kuvend dhe si bllok kryesor pengues rreth amendamenteve të VMRO-DPMNE-së i potencoi ato  që kanë të bëjnë me statusin e PSP-së dhe ...
Zaev pret hap pozitiv për ligjin për prokurorinë publike
Kryeministri Zoran Zaev sot deklaroi se pret gjatë fundjavës të vazhdojnë bisedimet mes grupeve të punës të Qeverisë dhe të opozitës për ligjin për prokurorinë publike me të cilin duhet të zgjidhet statusi i ardhshëm i PSP-së. Shpreson se do të bëhet hap pozitiv në bisedimet me VMRO-DPMNE-në, si dhe me grupet e tjera parlamentare. “Mbrëmë patëm takim me deputetët, biseduam për thelbin e ligjit. Bisedimet vazhdojnë. besoj se gjatë fundjavës më së voni do të vazhdojë takimi mes ministres së Drejtësisë së bashku me...
Avokati i popullit apelon për zgjedhje korrekte dhe demokratike
Avokati i popullit  në vigjilje të zgjedhjeve presidenciale dhe zgjedhjeve të parakohshme për kryetarë të komunave të Ohrit, Dibrës dhe Novo Sellës,  në kumtesën e sotme dërgon  apel te institucionet  për obligimin dhe përgjegjësinë e krijimit të kushteve reale për mundësim, respektim dhe realizim  të së drejtës së votimit të qytetarëve, si dhe rregullat për zgjedhje korrekte dhe demokratike. “Secili ka të drejtë të shprehet për opsionin e tij pa duruar  kurrfarë pasoja. Qytetarët janë ato të cilët vendosin. Ask...
Gjykata supreme e shfuqizoi arrestin shtëpiak të Mijalkovit për lëndën “Perandoria”
Gjykata supreme e pranoi ankesën e të akuzuarit Sasho Mijalkov dhe ia shfuqizoi arrestin shtëpiak për rastin “Perandoria”. Masa e arrestit shtëpiak është shfuqizuar dhe i akuzuari është lëshuar të mbrohet në liri, për shkak të mendimit që e solli Gjykata supreme se PSP-ja nuk ka të drejtë ligjore të kërkojë arrest dhe të zbatojë hetime 18 muaj pas formimit të PSP-së. “Gjykata supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut më 27 mars të vitit 2019 solli vendim për lëndën e sjell nën VKZH1.nr.19/2019, em të cilin e ...
Spasovski: Disa nëpunës policorë janë kontrolluar për shkak të informacioneve se përdorin drogë
Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski sot konfirmoi se është bërë kontroll në SPB Tetovë me qëllim që të përcaktojë nëse janë të sakta informacionet me të cilat kanë disponuar se disa nëpunës policorë janë përdorues të drogave. “Kemi informacione prej tre burimeve për përdorimin e drogave dhe në bazë të njohurive të cilat i kemi marrë, është bërë kontrollimi i nëpunësve policorë të Institutit për mjekësi ligjore me qëllim që të përcaktohet nëse ka prani të drogave dhe nëse është kështu, të ndërmerren ...